Snelste ICO tot nu toe: Gnosis

gnosis

Een ICO is een initial coin offering, je kunt het vergelijken met een IPO. Bij een IPO is het de eerste keer dat een bedrijf zijn aandelen aanbiedt aan het publiek bij een effectenbeurs. Bij een ICO van een blockchain projectis dit een soort crowdfunding. Meestal is er vaak alleen nog maar een idee of een concept van hetgeen men wil gaan ontwikkelen. Door via een ICO geld in te zamelen kan het project zich gaan ontwikkelen met de verworven gelden. Door te investeren in het project krijg je in ruil tokens of coins die mee in waarde stijgen als het project succesvol is.

Gnosis: Prediction market

Gnosis wil een voorspellingsmarkt ontwikkelen op het Ethereum netwerk. Prediction markets zijn al langer een hot topic in combinatie met blockchain technologie. Het idee is niet nieuw en Augur is zo’n voorspellingsmarkt die al in de laatste fase van ontwikkeling zit. Waarom Gnosis dan ook zo’n succes had bij de ICO is voor velen een raadsel. Maar zij hebben in 10 minuten tijd 12,5 miljoen dollar ingezameld en staan daarmee voorlopig aan de top van de snelst ICO ooit. Ook de waarde van Augur is de laatste tijd met 25% gestegen, misschien wel te danken aan de hype die Gnosis met zich heeft meegebracht.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*