De Nederlandse Blockchain Coalitie

blockchain

Als trotse Belg moet ik weer toegeven dat onze Nederlandse vrienden, en met name zeker de overheid, een betere digitale neus hebben voor opkomende technologieën die zowel economisch als maatschappelijk een grote inpakt gaan hebben.

E-commerce

Zelf ben ik een aantal jaren actief geweest in de e-commerce en daar ziet men goed hoe beide landen met nieuwe opkomende digitale technologie omgaan. In België draait het vaak meer om wetgevingen en om alles in een “juist” wetgevend kader te gieten. Terwijl men in Nederland meer inspeelt op het bevorderen en het implementeren van deze nieuwe innovaties zonder dat men de bedrijven al teveel restricties gaat opleggen.

De toekomst

We kunnen alleen maar hopen dat België zijn lessen geleerd heeft uit het verleden en weer niet hopeloos achterop komt te staan op gebied van technologische innovatie in de digitale wereld van het internet. We weten allemaal hoe het inzake e-commerce is afgelopen in België. De grootste e-commerce bedrijven in België zijn allemaal Nederlands en de beloftevolle Belgische start-ups vertrekken bij de eerste kans die ze krijgen naar het buitenland.

Hieronder een veelzeggende video waar we in België alleen maar een voorbeeld aan kunnen nemen!

Bron: Dutch National Blockchain Coalition Presents Action Agenda

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*